8 september 2019
14:00

Stureby SK Dam J

Referat: Enhörna IF/SFK - Stureby SK Dam J

Förlust i Enhörna… Vi gör en riktigt fin insats i söndagens toppmöte borta mot Enhörna men det räcker tyvärr inte till några poäng. Laget var riktigt taggat på den här matchen, som blivit lite av finalen av både vår- och höstsäsongen. I våras drog vi det längsta strået, idag var det Enhörnas tur.

Matchplanen var lik den vi använde oss av i hemmamötet. Vi vet att vi måste stänga de ytorna de helst vill spela fotboll i, samtidigt som vi ligger tight och är aggressiva. Vi lyckas bra inledningsvis. Från ledarhåll är vi nöjda med matchbilden och den defensiva strukturen. Det offensiva spelet funkar inte riktigt som det brukar, och vi gör en del tidiga justeringar. Vi skapar en hel del press under en period i första halvlek och bör ha gjort åtminstånde 2-3 mål på chanserna vi skapar, men det vill sig inte riktigt. Istället lyckas gästerna i en spelvändning hitta en spelare vi verkar ha glömt bort ute i vänster innerposition som skruvar bollen otagbart i bortre krysset. Surt och lite orättvist kände vi, men samtidigt, ger man bort ytor till duktiga motståndare blir man straffad. Så enkelt är det!

I andra halvlek tappar vi greppet om matchen lite, och Enhörna får in två till psykologiskt tunga mål, båda på välplacerade distansskott. Vi kommer aldrig riktigt tillbaka efter det, vi lyckas få in två mål på slutet, och Enhörna ytterligare ett, men känslan efter var att det inte riktigt var vår dag idag. Vi tröstade spelarna med att sett till “expected goals” skulle vi lika gärna kunnat vinna matchen, men så fungerar inte fotboll!

Från ledarhåll är vi otroligt stolta över vilken resa vi gjort den här säsongen. Vi spelade två bortamatcher mot Enhörna innan säsongen och förlorade båda med siffror i trakterna 7-2 och 7-3. Känslan då var att motståndet helt enkelt var för bra, men under seriespelet har vi kommit upp i samma nivå vilket är fantastiskt kul!

Vi vill också rikta ett tack till domaren för en väl genomförd match och ett stort tack för gästvänligheten till både spelarna och ledarna i Enhörna, det är alltid kul att komma och spela mot er! Vi hoppas vi hinner få till någon mer träningsmatch innan vintern kommer, och önskar er lycka till under resten av seriespelet. På återseende!